case.

Een onvergetelijke tijd voor lichamelijk beperkten met een digitaal planningsysteem voor de Zonnebloem

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al meer dan 70 jaar. We brengen ze bij elkaar. Staan voor ze klaar. En zetten alles op alles om mensen met een handicap een onvergetelijke dag te bezorgen. Een lichamelijke beperking hoeft wat ons betreft nooit een belemmering te zijn. We willen dat iedereen volop van het leven kan genieten.

Diensten

Digital strategy, UX Design, Software development, Mobile development

Markt

Goede doelen

In gebruik sinds

2015

Technologieën

.NET Core, Sitecore, Microsoft Azure Cloud

De uitdaging

Nationaal Bureau de Zonnebloem verzorgt voor 10.000 gasten ieder jaar een vakantie in Europa en daarnaast voor nog eens 5.000 gasten een leuk uitje, vaak in samenwerking met het bedrijfsleven. Om dit allemaal in goede banen te leiden zijn ongeveer evenveel vrijwilligers bij deze activiteiten betrokken. Veel van deze vrijwilligers hebben ervaring in de zorg en kunnen medische ondersteuning bieden aan de gasten.
Het samenstellen van de vakantie is een complexe puzzel. Alle gasten hebben voorkeuren, wensen en een specifieke zorgbehoefte. Het is aan De Zonnebloem om daar een optimaal team van vrijwilligers bij te vinden én rekening te houden met de (on)mogelijkheden van de accommodatie of het transport. Dit is een enorme uitdaging, ook omdat dit alles voortdurend kan wijzigen.
De Zonnebloem vroeg Whyellow een real-time planningssysteem te realiseren, waarmee de wensen en mogelijkheden van 15.000 gasten met een lichamelijke beperking en evenzoveel vrijwilligers op elkaar afgestemd kunnen worden. Zo wordt de organisatie optimaal ondersteund bij haar kerntaak: mensen een onvergetelijke tijd bezorgen.

De oplossing

Whyellow heeft voor De Zonnebloem een hypermodern planningssysteem ingericht. Dit systeem bewaakt en optimaliseert de planning 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Alle aanvragen en wijzigingen worden gesignaleerd, de impact wordt direct bepaald en de beste oplossing wordt voorgesteld. De planners blijven in de lead maar worden optimaal ondersteund in het nemen van een beslissing.
Het systeem is gebaseerd op Whyellow’s Basecamp architectuur en gebouwd op standaard Microsoft.net technologie in de Azure-cloud. Robuust, schaalbaar en zonder omkijken naar infrastructuur. Het project, van het in kaart brengen van alle relevante bedrijfsprocessen en bijbehorende planning- en beleidsregels tot het in beheer nemen van de werkende oplossing, is in 6 maanden volbracht.

Het resultaat

95% van de aanmeldingen gaan digitaal.

Automatisering van de gehele planning.

Van 18 naar 6 medewerkers op de planningsafdeling.

Tijdsbesparing: 13 minuten per formulier.

Gerelateerde cases

Peer-to-peer fundingplatform voor Bestevaer Capital Funding2024-06-11T14:32:58+02:00
Fundingplatform
VeeOnline: Van een legacy applicatie naar real-time platform2024-03-18T16:17:34+02:00
VeeOnline
Whyellow automatiseert de puzzel van kindplanning voor Partou2024-06-11T14:31:56+02:00

Unieke uitdaging zoekt betrouwbare IT-partner?
Zet de eerste stap en neem contact met ons op.

Neem contact op