case.

Peer-to-peer fundingplatform “Rongzi” voor Bestevaer Capital Funding

Bestevaer Capital Funding, vernoemd naar Michiel de Ruyter’s bijnaam “Bestevaer” (beste vader), weerspiegelt de zorg en ondersteuning die zij bieden aan ondernemers en schippers in de binnenvaart. Met hun nieuwe fundingplatform Rongzi, ontwikkeld door Whyellow, brengen zij investeerders en schippers samen die streven naar de aankoop, modernisering of verduurzaming van schepen.

Diensten

Software ontwikkeling, Mobile development, UX design, Hosting

Markt

Financiële dienstverlening

In gebruik sinds

2024

Marc Pullen

Over BesteVaer Capital Funding

Bestevaer Capital Funding richt zich op het bij elkaar brengen van investeerders en schippers die de ambitie hebben om een schip aan te kopen of te moderniseren cq. te verduurzamen. Het bedrijf helpt deze ondernemers met financiële oplossingen die verder gaan dan traditionele banken. Waar banken vaak tekortschieten in het verstrekken van volledige financieringen en de risico’s niet durven aan te gaan, vult Bestevaer Capital Funding dit gat op met maatwerkoplossingen via bedrijfsobligaties (achtergestelde leningen). Hierdoor krijgen ondernemers de middelen die ze nodig hebben om te groeien in hun bedrijfsactiviteiten.

Het bedrijf, onder leiding van Marc Pullen en zijn team, begrijpt het risicoprofiel van deze sector. Met meer dan 33 jaar ervaring, waarvan de laatste jaren o.m. onder de vlag van Bestevaer Capital Funding, heeft Marc zich volledig ingezet voor het vinden van financiële oplossingen die aansluiten bij de behoeften van deze specifieke sector.

Waarom de nieuwe crowd fundingplatform?

De behoefte aan een nieuwe applicatie ontstond omdat de bestaande oplossingen op de markt niet specifiek waren toegespitst op de binnenvaartsector. Marc legt uit: “We gebruikten een algemene funding tool, maar die miste belangrijke functies die voor ons proces essentieel zijn. Rongzi is meer dan een standaard ‘crowdfunding’ platform; het is  ontworpen voor peer-to-peer lending voor complexe financieringsvraagstukken. Bovendien waren de kosten hoog en was de flexibiliteit beperkt.”
De nieuwe Rongzi-applicatie biedt een oplossing die volledig aansluit bij de specifieke eisen en wensen van Bestevaer Capital Funding en hun klanten.

Rongzi

Functionaliteiten en voordelen van Rongzi

Het platform is ontworpen om binnenvaartondernemers te ondersteunen bij het verkrijgen van financiering en het beheren van hun lening(en). Voor investeerders biedt het platform inzicht in nieuwe investeringskansen en geeft het inzage in hun investeringen. “Voor mij als bemiddelaar helpt het platform Rongzi bij het begeleiden van het proces van aanvraag tot lening,” aldus Marc Pullen.

Hieronder staan de belangrijkste functionaliteiten/voordelen van de applicatie:

Gebruikers kunnen intern eenvoudig wijzigingen doorvoeren zonder afhankelijk te zijn van externe partijen. De applicatie is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te navigeren, wat het beheer van te financieren projecten vergemakkelijkt.

Investeerders kunnen al hun investeringen in verschillende schepen in één overzicht beheren, in plaats van voor elk project een aparte administratie te moeten bijhouden.

Gebruikers (investeerder/schipper) hebben direct inzicht in verrichte betalingen, wat zorgt voor transparantie en efficiëntie in het beheer van financiën. En daarnaast als automatische controlefunctie het belang van de investeerder bewaakt.

De applicatie maakt het mogelijk om alle financiële documenten en gegevens op één plaats te beheren, wat zorgt voor een gestroomlijnd administratieproces. Daarnaast worden belangrijke financiële documenten automatisch verwerkt en opgeslagen, waardoor de kans op fouten wordt verminderd en de efficiëntie wordt verhoogd. Hierdoor wordt het notariële traject ook vereenvoudigd.

Gebruikers kunnen gedetailleerde rapporten genereren over de financiële status en investeringsprestaties van lopende investeringen.

Toekomstplannen

Hoewel de Rongzi applicatie al een aanzienlijke verbetering biedt, ziet Marc nog ruimte voor verdere ontwikkeling. “We zijn net begonnen met het gebruik, dus we ontdekken nog steeds nieuwe mogelijkheden en uitbreidingskansen. Bijvoorbeeld, een uitgebreider overzicht van potentiële investeerders.”

De introductie van de Rongzi applicatie markeert een belangrijke stap voor Bestevaer Capital Funding in hun missie om binnenvaartondernemers beter te ondersteunen bij hun financieringsbehoeften. Met deze innovatieve oplossing kunnen ondernemers en investeerders efficiënter werken en profiteren van een meer geïntegreerd en gebruiksvriendelijk platform. De samenwerking met Whyellow heeft bewezen dat met de juiste partners en een gezamenlijke visie, grote stappen kunnen worden gezet in het verbeteren van de dienstverlening.

Gerelateerde cases

Peer-to-peer fundingplatform voor Bestevaer Capital Funding2024-07-02T09:06:37+02:00
Fundingplatform
VeeOnline: Van een legacy applicatie naar real-time platform2024-03-18T16:17:34+02:00
VeeOnline
Whyellow automatiseert de puzzel van kindplanning voor Partou2024-06-11T14:31:56+02:00

Unieke uitdaging zoekt betrouwbare IT-partner?
Zet de eerste stap en neem contact met ons op.

Neem contact op