case.

Dienstverlening zonder onderbreking
dankzij tijdelijk werkgeversportaal voor pensioenuitvoerder

De uitdaging

De pensioenadministratie van BPFV (Bedrijfstak PensioenFonds Vlakglas) wordt door AZL (pensioenuitvoerder) uitgevoerd. Deze administratie zou een half jaar na het moment dat AZL bij Whyellow aanklopte, worden gemigreerd naar een ander pakket voor pensioenadministratie. Als gevolg hiervan zou er gedurende die periode geen mogelijkheid voor werkgevers zijn om wijzigingen door te geven. En dat kan natuurlijk niet. AZL vroeg Whyellow hiervoor een tijdelijke oplossing te realiseren en deze voor een periode van een half jaar in de lucht te houden.

Diensten

Software development, Hosting

Markt

Pensioenen & verzekeringen

In gebruik sinds

2019

Technologieën

Whyellow Basecamp, .NET Core 2.1, React, Clever Cloud, MongoDB

Eisen en wensen voor oplossing: een robuuste BMW binnen een beperkt budget

De oplossing moest aangesloten werkgevers de mogelijkheid bieden om mutaties in de gegevens van hun werknemers door te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan salarismutaties, in- en uitdiensttredingen en/of aanpassingen in parttimepercentages. Uiteraard was het niet de bedoeling bij aanvang alle gegevens van de ruim 450 werkgevers handmatig over te nemen uit het oude systeem. Ook hiervoor was een slimme importfunctie noodzakelijk.

Aangezien de oplossing slechts tijdelijk was, was het beschikbare budget beperkt. Dat betekent echter niet dat het geen makkelijk te gebruiken oplossing moest worden. Uiteraard waren de eisen met betrekking tot veiligheid van en toegang tot data even streng als bij het oude pakket. Kortom de wens van AZL was een “robuuste BMW” voor de prijs van een “tweedehands Fiat Panda”.

De oplossing

Binnen zo’n 4 weken doorlooptijd is de oplossing ‘turn key’ opgeleverd. Het tijdelijke portaal is een simpele, maar doeltreffende oplossing. Eenvoudig in gebruik en toch voldoende digitaal om de backoffice van AZL te ontlasten. Het platform is bij een gerenommeerde Europese cloud-provider ondergebracht en beheerd. Daarmee hoeven AZL en haar klanten zich ook geen zorgen over infrastructuur of dataveiligheid te maken.

Wij houden van uitdagingen en ook met een klein budget willen we het maximale eruit halen. Door het gebruik van onze standaard boilerplate-architectuur, Whyellow Basecamp, konden we in een zeer kort tijdsbestek toch een robuuste basis neerzetten. De gewenste extra functionaliteit is vervolgens strikt beperkt tot de basis. Er is een ‘power’-testtraject, samen met AZL, ingericht waardoor binnen 1 week groen licht kon worden gegeven op de opgeleverde functionaliteit. Dat noemen wij nog eens “sprinten”!

Unieke uitdaging zoekt betrouwbare IT-partner?
Zet de eerste stap en neem contact met ons op.

Neem contact op