persbericht.

Whyellow is Great Place to Work Certified!

Eindhoven, 12 juli 2019

Great Place to Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de resultaten van het medewerkersonderzoek en de analyse van de organisatiecultuur wordt gekeken of er is voldaan aan de criteria voor goed werkgeverschap. Alleen organisaties die op beide onderdelen de vereiste scores behalen mogen direct de titel Great Place to Work Certified dragen.

Whyellow is een Great Place To Work groepsfoto

Op basis van deze erkenning komt Whyellow tevens in aanmerking voor een plek bij de Top 10 Best Workplaces in onze categorie Best Small Workplaces. De lijst van Best Workplaces wordt eind maart 2020 bekendgemaakt tijdens het Best Workplaces event.

Sebastiaan Sloos, COO, over de cultuur van Whyellow: “Whyellow bestaat nog niet zo heel lang en we zijn dan ook een nog relatief onbekend softwarebedrijf. Wij creëren slimme IT oplossingen voor iedere specifieke uitdaging. Onze mensen maken hierin het verschil. We vinden het ontzettend belangrijk om een werksfeer te creëren waarin zij zich helemaal thuis voelen en het beste uit zichzelf kunnen halen. 

Vertrouwen en gezelligheid op de werkvloer vinden we sowieso erg belangrijk, maar op de huidige krappe arbeidsmarkt, zeker voor de IT-ers die wij zoeken en en willen behouden, moeten we ook onderscheidend zijn in onze cultuur. Daarom geven we veel vertrouwen en ruimte aan onze collega’s en organiseren we allerlei (teambuilding-)events om met z’n allen stoom af te blazen en een nog sterker team te vormen. Voorbeelden hiervan zijn onze jaarlijkse skitrip, maar ook een huttentocht in de bergen van Oostenrijk. 

We hoopten natuurlijk al dat iedereen zou vinden dat ze bij een toffe organisatie werken, daar doen we ook alles aan, maar het is ontzettend fijn om dit vanuit alle medewerkers bevestigd te zien in de uitslag van het Great Place to Work-onderzoek. De feedback die we hebben gekregen pakken we op om Whyellow nu en in de toekomst de leukste werkgever van Nederland te laten blijven.”

Michiel Lampe, CEO, voelt zich trots: “Ik ben Whyellow gestart omdat ik een werkomgeving wilde waar ik trots op kan zijn, waar ik samenwerk met vrienden, waar ruimte is voor ieders mening en ambitie ongeacht leeftijd of rol, en waar we nooit de weg van de minste weerstand kiezen. Samenwerken met respect voor elkaar, en met een gezond relativeringsvermogen alle uitdagingen aangaan. En wat is dan mooier om te zien, middels dit onderzoek,  dat alle collega’s dat blijkbaar ook zo ervaren!”.

René Brouwers, directeur van Great Place to Work Nederland: “Goed werkgeverschap is de weg naar organisatiesucces – dat is de overtuiging van Great Place to Work Nederland. Organisaties die een cultuur van vertrouwen, trots en plezier hebben, presteren beter. Hier als organisatie in uitblinken is een prestatie. Een prestatie om trots op te zijn en een prestatie die aandacht verdient.Brouwers over het onderzoek: “Wij vragen de mening van medewerkers op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Die waarden zijn gekoppeld aan prestaties. Deze aanpak hanteren wij wereldwijd in 57 landen bij jaarlijks ruim 6.000 organisaties. Wij zijn het enige onderzoek dat niet alleen vraagt naar de mening van de medewerkers, maar ook de organisatiecultuur meeneemt.”

Over Great Place to Work:

Great Place to Work is de internationale partner in het traject van onderzoek, ontwikkeling en erkenning van goed werkgeverschap. Hun missie is “Bijdragen aan een betere wereld door vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties te vergroten”. Een Great Place to Work-traject biedt organisaties een duurzame ontwikkeltool om inzicht te krijgen in het verbeterpotentieel op basis van medewerkersinput en om de organisatiecultuur te verbeteren.

Via erkenning van goed werkgeverschap streeft Great Place to Work Nederland ernaar om organisaties te stimuleren hun mensen op de eerste plek te zetten en daarmee om nog meer mensen de kans te geven om te kunnen werken bij een geweldige werkgever.

Bekijk meer informatie over Great Place to Work Certified op: https://www.greatplacetowork.nl/employer-branding/great-place-to-work-certified/

Over Whyellow:

Whyellow ontwikkelt op basis van de laatste technieken software-oplossingen op maat en helpt zo organisaties met het realiseren van hun digitale ambitie. Of het nu gaat om het verhogen van de efficiency van de interne bedrijfsvoering of het verbeteren van de dienstverlening aan klanten of cliënten of een combinatie, het team van Whyellow ontwikkelt een state-of-the-art en toekomstvaste oplossing.

Wij leggen daarbij altijd de focus op de gebruikservaring zodat elk type gebruiker gemakkelijk en intuïtief zijn weg kan vinden. Ongeacht of die oplossing een mobiele app, webportaal of een met het internet verbonden ‘smart device’ is.

Onze aanpak kenmerkt zich door creativiteit, ondernemerschap en heldere communicatie. Wij denken dan ook graag mee over hoe organisaties hun digitale ambities kunt bereiken.  Wil jij hier je steentje aan bijdragen? Bekijk dan de vacatures op onze website. We zien je berichtje graag tegemoet!

Voor meer informatie over Whyellow kunt u terecht op https://www.whyellow.nl

Update 2022: ook in 2020, 2021 en 2022 is Whyellow Great Place to Work gecertificeerd. In 2021 en 2022 zelfs Best Workplace!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Suzanne Broekhof, marketing manager
suzanne.broekhof@whyellow.nl
T: 040-3041314
M: 06-11878267

Deel deze blog

Weten of Whyellow ook voor jou een geschikte werkgever is? We maken graag kennis met je.

Maak afspraak