persbericht.

Still Great Place To Work | 2020

Team Whyellow 2020
Eindhoven, 18 november 2020

En ook in 2020 zijn we volgens onze medewerkers wederom een Great Place To Work (GPTW). Geweldig te horen en zeker met alle Corona-beperkingen is dat een dikke-duim-omhoog als het gaat om onze bedrijfscultuur. En daar zijn wij ongelofelijk trots op.

Voor degenen die niet bekend zijn met het fenomeen Great Place to Work (GPTW). GPTW is een bedrijf dat het vertrouwen meet binnen organisaties – het fundament van organisatiesucces. Dit doen zij voor heel diverse organisaties: klein en groot, profit en non-profit, in alle sectoren en in 60 landen.

De manier waarop dit wordt gemeten is het ‘Trust Index medewerkersonderzoek’. De Trust Index geeft inzicht in de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen een organisatie én biedt gerichte aanknopingspunten om de interne cultuur te verbeteren. Het onderzoek is gebaseerd op het Great Place To Work- model. Jaarlijks doen wereldwijd meer dan 10.000 organisaties mee aan de Trust Index, ongeacht grootte of branche!

Whyellow Trust Index

Met een overall score van 94% beoordelen de collega’s Whyellow bijna net zo goed als vorig jaar (2019 | 95%). Zeker in Corona-tijd, waarin we noodgedwongen allemaal veel meer thuis hebben gewerkt, en de teamdynamiek daardoor heel anders was, is dat iets waar we zo trots als een pauw op zijn.

Benchmark

Totaal irrelevant natuurlijk want het gaat erom hoe WIJ het doen, maar toch zijn we nieuwsgierig…… hoe doen we het dan ten opzichte van andere bedrijven? Puur op basis van de de trust index doen we blijkbaar iets behoorlijk goed, zoals blijkt uit onderstaande.

Ten opzichte van de best workplaces (top 10) GPTW bedrijven 2019 scoren wij als volgt:

Best Workplace

Op basis van deze erkenning komt Whyellow tevens in aanmerking voor een plek bij de Top 10 Best Workplaces in onze categorie Best Small Workplaces. De lijst van Best Workplaces wordt in 2021 bekendgemaakt. Iedere deelnemende organisatie aan Great Place To Work voert twee onderzoeken uit: het medewerkersonderzoek (Trust Index) en de audit van werkgeversbeleid (Culture Audit). Het resultaat bepaalt of een organisatie Great Place To Work Certified is (sinds juli 2020 is de certificering 100% gebaseerd op het medewerkersonderzoek). Van alle gecertificeerde organisaties behoren de hoogst scorende organisaties tot de Best Workplaces in hun categorie. In 2019-20 behaalden 84 organisaties het certificaat, daarvan zijn 40 organisaties een Best Workplace.

Update 2021: Whyellow is inderdaad Best Workplace geworden!

Ook werken voor zo’n supercool, fijn, betrouwbaar en gezellig bedrijf?

Kijk eens naar onze vacatures

Wil jij weten wat wij hebben gedaan om zo’n Fantastic Place to Work te worden?

Laat het ons weten! Wij delen onze visie en onze culture audit graag. Je kunt contact met ons opnemen via info@whyellow.nl of bel onze COO Sebastiaan Sloos direct op +31(0)6 15 50 91 80.

Over Great Place to Work

Great Place to Work is de internationale partner in het traject van onderzoek, ontwikkeling en erkenning van goed werkgeverschap. Hun missie is “Bijdragen aan een betere wereld door vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties te vergroten”. Een Great Place to Work-traject biedt organisaties een duurzame ontwikkeltool om inzicht te krijgen in het verbeterpotentieel op basis van medewerkersinput en om de organisatiecultuur te verbeteren.

Via erkenning van goed werkgeverschap streeft Great Place to Work Nederland ernaar om organisaties te stimuleren hun mensen op de eerste plek te zetten en daarmee om nog meer mensen de kans te geven om te kunnen werken bij een geweldige werkgever.

Bekijk meer informatie over Great Place to Work.

Over Whyellow

Geen gedoe, maar gewoon de beste digitale oplossing voor jouw organisatie. Op tijd en binnen budget. Zo gewoon is dat niet.

We ontwikkelen niet zomaar wat gevraagd wordt. Integendeel. Onze drive is de zoektocht naar datgene wat écht nodig is. Daarom werken we nauw samen met jouw team en betrekken we eindgebruikers, vaak al voordat het project echt begint. Wij maken waar wat we beloven en beloven niets dat we niet waar kunnen maken. We communiceren open en duidelijk.

En hoewel we graag verrassen, zijn we in de samenwerking met onze klanten juist betrouwbaar en voorspelbaar. Zo creëren we een duurzame relatie waarbij we gezond kritisch kunnen zijn.

Wil je je organisatie beter om je klant heen bouwen, of je organisatie zelf slimmer en efficiënter maken? De vraag bepaalt de oplossing.

Soms volstaat een slim webportaal, al of niet met een mobile app voor eindgebruikers. Een andere keer zetten we sensoren en geavanceerde artificial intelligence-technieken in voor een internet of things-oplossing. We zoeken altijd de best passende IT-oplossing en gebruiken daarbij cutting-edge technologie zoals .NET Core, React, Kotlin en Swift, maar ook low-code platformen Mendix en OutSystems.

Zo komen we ‘gewoon’ tot een unieke digitale oplossing die jouw organisatie en je klanten, burgers of patiënten écht vooruit helpt. Nu en in de toekomst. Bij welke uitdaging mogen we jouw organisatie helpen?

Deel deze blog

Weten of Whyellow ook voor jou een geschikte werkgever is? We maken graag kennis met je.

Maak afspraak