nieuws.

Why at Work de ‘druktemeter’ voor een veilige werkplek

Why at Work?

Door Corona zijn er veel thuiswerkers. Echter, regelmatig fysiek samenwerken is essentieel voor productiviteit, kwaliteit en betrokkenheid. Maar hoe organiseer je dit veilig en efficiënt? Met deze vraag in het achterhoofd startte Whyellow met de ontwikkeling van de Why at Work app: een app om de personele bezetting op kantoor te monitoren en zo een veilige werkomgeving voor alle medewerkers te creëren. 

Met de Why at Work app en het bijbehorende webportaal kan de drukte op kantoor worden gereguleerd. De maximale bezetting op kantoor is instelbaar, waardoor veilig werken gewaarborgd wordt en het nooit te druk is. Op ons eigen Whyellow kantoor hanteren wij een maximale bezetting van 50%, wat zich vertaalt naar ruim 15 m2 per medewerker. Hiermee is het te allen tijde mogelijk 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Daarnaast zijn er aanvullende afspraken gemaakt om de werkomgeving veilig te houden. Zoals niet samenscholen bij de koffieautomaat, lunchen in shifts, bewegwijzering en toegangswegen in de kantoorruimtes.

Het resultaat

Voor medewerkers

De Why at Work app biedt een bedrijf de mogelijkheid om medewerkers zelf hun aanwezigheid op kantoor te laten registreren volgens het “wie het eerst komt, wie het eerst maalt” principe. Medewerkers selecteren hun eigen team en hebben real time inzicht in de bezetting per team en op het gehele kantoor. Op deze manier is het ook inzichtelijk of de aanwezigheid nog wel op het gewenste niveau is. Medewerkers kunnen zich naast inschrijven voor aanwezigheid op kantoor, ook inschrijven voor aanwezigheid tijdens de lunch. 

Voor beheerders

Via het bijbehorende webportaal kan een beheerder van een bedrijf een bedrijf aanmaken en teams (afdelingen) en medewerkers aan het bedrijf toevoegen zodat zij toegang krijgen tot de app. Wanneer een medewerker inlogt op de Why at Work app met het e mailadres waarmee hij/zij staat ingeschreven in het webportaal, kan de medewerker zijn/haar aanwezigheid invullen in de app. In het portaal is het ook mogelijk om een maximale bezetting als norm in te stellen. Deze wordt vertaald naar een procentuele bezetting die zichtbaar is voor de medewerkers in de app. Wanneer de actuele bezetting de gewenste norm overschrijdt, is dit in de app duidelijk zichtbaar.

Toekomstplannen

Na het intern gebruik van de app op Whyellow HQ, is de app inmiddels ook voor klanten beschikbaar. Volledig als SaaS oplossing dus je bent in een handomdraai operationeel. En de plannen voor  Why at Work 2.0 en 3.0 liggen klaar, waardoor de toegevoegde waarde de komende maanden nog verder zal toenemen. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch inchecken op kantoor op basis van je locatie of het reserveren van kantoorruimtes. Heb jij nog nieuwe ideeën voor Why at Work? Laat het ons weten via info@whyellow.nl

Meer informatie

De Why at Work app is te downloaden in de Appstore en Google Play Store. Wil je meer informatie over het gebruik van de app en/of het afsluiten van een abonnement?

Check https://whyatwork.nl/

Deel deze blog

Nieuwsgierig naar wat wij, heel veilig, voor jouw data-intensieve organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Neem contact op

Gerelateerde blogs

2024-02-05T12:00:29+02:00
Ga naar de bovenkant