nieuws.

Cordis en Whyellow: low-code innovatie in de maakindustrie

Cordis SUITE en Whyellow kondigen hun samenwerking aan in de wereld van IT/OT low-code softwareontwikkeling. Jan Peter Meeuwse, COO van Cordis SUITE, geeft samen met Michiel Lampe, CEO van Whyellow inzicht in de visie en doelstellingen van deze samenwerking.

Wat maakt de samenwerking tussen Cordis en Whyellow uniek?

De samenwerking tussen Cordis SUITE en Whyellow is uniek vanwege hun wederzijdse specialisatie in low-codeontwikkeling. Ze streven naar een naadloze integratie van OT en IT, waarbij het gedragsmodel en de data van machines vanuit de processen in de OT-laag beschikbaar wordt gesteld voor de IT-laag. Deze naadloze koppeling tussen OT en IT is essentieel voor bedrijven die operationele efficiëntie en innovatie nastreven. Het grote voordeel van deze aanpak is snelheid en aanpasbaarheid, wat bedrijven in staat stelt snel te reageren op veranderende vereisten en aanpassingen te maken zonder uitgebreide IT-projecten. Dit is cruciaal voor de hele keten, zowel op de OT-laag als op de IT-laag. De benodigde wendbaarheid voor Industrie 4.0, waar maakbedrijven behoefte aan hebben, is van groot belang. Door de samenvoeging van beide platforms, namelijk OutSystems en Cordis SUITE, tot één oplossing, ontstaat een unieke propositie waarmee de maakindustrie continu sneller en duurzaam kan innoveren.

Low-code kracht: snelheid, flexibiliteit en innovatie

De ware kracht van low-code schuilt in zijn vermogen om snelheid en flexibiliteit te verenigen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een visuele ontwikkelomgeving waarin ontwikkelaars moeiteloos componenten kunnen slepen en neerzetten om applicaties te creëren. Ontwikkelaars kunnen nu met opmerkelijke snelheid applicaties bouwen of aanpassen aan de voortdurend veranderende behoeften van gebruikers. Dit markeert een paradigmaverschuiving waarbij het bouwen van applicaties naar wens niet langer een tijdrovend proces is. De samenwerking tussen Cordis SUITE en Whyellow is een treffend voorbeeld van hoe low-code de IT/OT-integratie in de maakindustrie kan transformeren, wat leidt tot versnelde innovatie en verbeterde operationele efficiëntie.

“Traditionele software-updates en machine-upgrades vereisen vaak tijdrovend handmatig programmeren, wat resulteert in een chaotische codebasis. Met de low-code aanpak begint men met een ontwerp of tekening en genereert automatisch de benodigde code. Dit versnelt ontwikkeling, verbetert structuur en minimaliseert fouten.” –  Jan-Peter Meeuwse, COO van Cordis Automation BV

Het belang van Low-code development

Low-codeplatforms zoals OutSystems bieden de mogelijkheid om snel softwaretoepassingen te bouwen die volledig geïntegreerd samenwerken. De samenwerking tussen Cordis SUITE en Whyellow betekent voor hun opdrachtgevers dat de ERP- en MES-systemen (Manufacturing Execution Systems) eenvoudig kunnen worden verbonden met de machinesoftware. Cordis SUITE brengt met hun low-code benadering zeer rijke data uit machines naadloos in de IT-systemen, van waaruit men vervolgens de operatie gestructureerd kan verbeteren.

Michiel noemt als voorbeeld een geautomatiseerde productielijn die verschillende machines omvat voor het produceren van elektronische apparaten, zoals smartphones. De machines worden aangestuurd door geavanceerde OT-software, die real-time gegevens genereert over de productieprocessen, kwaliteitscontroles en machineprestaties. Deze waardevolle gegevens dragen bij aan het optimaliseren van de productie-efficiëntie en het minimaliseren van uitvaltijd.

Door gebruik te maken van een OT low-code platform zoals Cordis SUITE worden deze gedetailleerde gegevens moeiteloos geïntegreerd in het bredere IT-ecosysteem van het bedrijf. Vervolgens kunnen deze gegevens worden benaderd en verwerkt door een IT low-code platform zoals OutSystems.

De toekomst van Low-Code in de maakindustrie

De kracht van low-code innovatie, met een sterke focus op naadloze integratie van OT- en IT-processen, is van cruciaal belang voor bedrijven die streven naar een dynamische toekomst in Industrie 4.0. Met de gezamenlijke aanpak, gesteund door OutSystems en Cordis SUITE, belooft deze samenwerking een toekomst waarin snelheid, flexibiliteit en gestroomlijnde ontwikkeling onmisbaar zijn voor voortdurend succes en groei in de maakindustrie.

Deel deze blog

Nieuwsgierig naar wat Whyellow met Outsystems kan betekenen voor jouw organisatie? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Neem contact op