cultuur.

Van stagiaire tot dashboard wonder:
Pleun’s stage bij Whyellow.

Pleun Otten

Pleun van Otten, een recent afgestudeerde aan de Avans ‘s-Hertogenbosch, heeft een mooie stageperiode achter de rug bij Whyellow. Laten we eens duiken in wat deze jonge ontwikkelaar heeft geleerd en bereikt. Wat doe je als je een ICT Software Development student hebt die barst van enthousiasme?!

De stage-opdracht

Je geeft haar een stageopdracht die aansluit bij haar interesses. Pleun en haar duopartner hebben een dashboardapplicatie ontwikkeld voor CTOUCH schermen. Een tool die elk team binnen Whyellow voorzag van cruciale projectinformatie, inclusief sprintvoortgang, taken, standup mogelijkheden, en zelfs treintijden. Het moest ook nog eens gebouwd worden met .NET MAUI. Een uitdaging? Absoluut. Maar Pleun dook erin met volle energie.

Teamwork makes the dream work

De samenwerking binnen het team was voor Pleun een absolute plus. Het team stond klaar om te helpen en te ondersteunen. Ze namen de tijd om met Pleun en haar partner mogelijke oplossingen voor het dashboard te bespreken. Een sfeer van ondersteuning en teamwork die de stageperiode extra waardevol maakte.

Vaardigheden & stagebegeleiding

Pleun’s grootste leermoment tijdens haar stage? Het eigenaarschap nemen over haar opdracht. Niet alleen coderen, maar ook de regie nemen in belangrijke beslissingen. Een vaardigheid die niet alleen technisch, maar ook professioneel van onschatbare waarde is. Positieve stagebegeleiding maakte het plaatje compleet. Pleun waardeert de tijd die de begeleiders namen, hun denkwerk bij het vinden van oplossingen, en de bruikbare tips die ze ontving. Ze werden gestuurd, maar niet tot in detail voorgekauwd, wat Pleun als prettig en professioneel heeft ervaren.

Met volle energie dook ik in mijn stage bij Whyellow, waar ik transformeerde van stagiaire tot dashboard wonder. - Pleun van Otten

Toekomstige ontwikkeling

Wat Pleun bij Whyellow heeft geleerd, reikt verder dan alleen technische skills. Het heeft haar een glashelder beeld gegeven van het leven als developer in een bedrijfsomgeving. Omgaan met tegenslagen, risico’s en veranderingen zonder concessies te doen aan de productkwaliteit, is een ervaring die haar zeker zal helpen in haar toekomstige professionele ontwikkeling.

Bedrijfscultuur bij Whyellow

De bedrijfscultuur bij Whyellow maakte indruk op Pleun. De warmte, het respect, en de positieve vibes maakten dat ze zich niet slechts als een stagiaire voelde, maar als een integraal onderdeel van het team. Iedereen was nieuwsgierig naar haar opdracht en enthousiast om haar te verwelkomen.
Pleun van Otten heeft niet alleen nu haar studie afgerond, maar ook een waardevolle ervaring opgedaan bij Whyellow.

Deze blog is geschreven door Sebastiaan Sloos, COO van Whyellow en verantwoordelijk voor HR.
Wil jij meer weten over stage lopen of werken bij Whyellow? Dan moet je bij hem zijn!

Sebastiaan Sloos

Deel deze blog

Altijd op de hoogte zijn van de nieuwste stageopdrachten en interessante vacatures?
Schrijf je in voor onze vacature-update!