cultuur.

Na zijn stage, nu een bijbaan! Maak kennis met Jaap.

Jaap Rodenburg heeft de afgelopen maanden stage gelopen bij Whyellow en nam laatst officieel afscheid van zijn stageplek, maar niet voor lang! Hij blijft namelijk naast zijn studie nog een aantal uur per week bij Whyellow werken.
Hoog tijd voor een nadere kennismaking dus. We onderwierpen hem aan een aantal vragen.

Werken bij Whyellow voelt niet als werk, maar gewoon als een hobby.

Zeg Jaap, hoe oud ben je eigenlijk? Ik ben 19 jaar oud en word in Augustus 20.

Wat en waar studeer je? Ik studeer HBO Software Ontwikkeling bij Avans Hogeschool in Den Bosch en zit momenteel in mijn derde jaar.

Hoe ben je bij Whyellow terecht gekomen? Jaren geleden heb ik voor een HAVO-opdracht een snuffelstage moeten doen bij een bedrijf. Toen ben ik via via bij Whyellow uitgekomen. Ik vond destijds zo’n leuk bedrijf,  dat ik vorig jaar heb besloten om te solliciteren voor een stage bij Whyellow.

Waarom heb je voor Whyellow gekozen? De sfeer sprak mij erg aan, maar ook het werk dat bij Whyellow wordt verricht. Het bouwen van software op maat voor verschillende klanten in verschillende sectoren. Ook de bedrijven waar Whyellow software voor maakt zijn erg mooi. Denk bijvoorbeeld aan de Zonnebloem die reizen organiseert voor ouderen en minder mobiele mensen, maar ook de Gezondheidsdienst voor de Dieren (GD) die instaat voor de gezondheid van de Nederlandse veestapel.

Vertel eens wat meer over je stage…

Wat heb je gedaan tijdens je stage? Mijn stageopdracht was het bouwen van een feedback plug-in.

Om ervoor te zorgen dat klanten van Whyellow gemakkelijk feedback kunnen geven over het ontwikkelde (tussen)product en dat de ontwikkelaars van Whyellow deze vervolgens gemakkelijk kunnen verwerken, hebben we een web plug-in gemaakt. Die zorgt ervoor dat de opdrachtgever via een pop-up scherm in de applicatie, op de acceptatieomgeving,  feedback kan geven.

De klant kan vier vooraf gedefinieerde velden invullen, maar ook screenshots toevoegen en annoteren. Ook een video opnemen en meesturen is mogelijk.

Zodra de klant op versturen drukt wordt al deze informatie, plus wat systeem logs, verzameld en doorgestuurd naar de ontwikkelaars. De feedback komt automatisch terecht in het Jira bord  (het scrum bord dat wij gebruiken) dat bij het project van de klant hoort. Vervolgens kan een van de ontwikkelaars de feedback oppakken.  De voordelen aan dit systeem zijn dat de klant exact weet welke feedbackinformatie er van hem/haar verlangd wordt en dat de ontwikkelaars alle informatie die nodig is tot hun beschikking hebben.

Er gaat geen feedback meer verloren en via het Jira bord wordt de feedback direct binnen het team opgepakt. De status van elk gemeld ‘probleem’ is zo altijd inzichtelijk en actueel.

Wat heb je geleerd? Ik heb tijdens mijn stageperiode een hele hoop geleerd en niet alleen op programmeergebied (Vue.JS, het bouwen van een C# back-end, het maken van een NPM-package en het opzetten van een Azure Cloud omgeving). Ik heb namelijk ook geleerd hoe het er nou aan toe gaat in het “echt”. Hoe werkt dat scrum precies, hoe zorg je ervoor dat je code leesbaar/bruikbaar is voor andere ontwikkelaars, maar ook het overleggen met ontwikkelaars onderling over hoe je dingen aanpakt en natuurlijk hoe het is om te werken bij een bedrijf.

Jaap Rodenburg

Is stage lopen bij Whyellow eigenlijk leuk?

Zou  je Whyellow aanbevelen bij andere zoekende studenten en waarom? Whyellow is gewoon een hartstikke leuk bedrijf! Er hangt een gezellige (informele) sfeer, er is altijd tijd om gezellig te kletsen met collega’s en natuurlijk een potje tafelvoetbal. Elke vrijdag gaan we met z’n allen naar de vershal:  pizza’s, bami of iets anders lekker halen. Om vervolgens de dag af te sluiten met een vrijdagmiddagborrel met (tap!)bier en snacks.

Buiten de gezelligheid leer je ook een heleboel. Tijdens mijn stage heb ik in een van de scrum teams van Whyellow “gewerkt”. Mijn taken van de stage stonden op het scrum board van het team en elke ochtend, tijdens de daily standup, vertelde ik wat ik die dag ging doen. Als ik vragen had of als er iets nagekeken moest worden (pull request, maar ook bijvoorbeeld het stageverslag) kon ik dit altijd vragen aan een van de collega’s. Zij vinden het dan ook erg leuk om hier even naar te kijken. Je krijgt dus echt het gevoel dat je onderdeel bent van het bedrijf/team. Dit is erg leuk want dit zorgt er voor dat je niet alleen maar in je eentje bezig bent met je stage.

Hoe vind je de cultuur van Whyellow? Die vind ik dus erg gezellig, er hangt een informele sfeer, of had ik dat al gezegd? Je kan bij iedereeen binnen stappen en ze zijn altijd bereid om je te helpen, mocht je ergens meezitten. Het is ook erg leuk om te zien dat Whyellow veel voor zijn werknemers overheeft: skiën, fitness, Super Friday borrels. Dit zorgt ervoor dat werk niet als werk voelt, maar gewoon als een hobby.

Wat vind je het leukste dat je tot nu toe hebt meegemaakt? Dat was de Super Friday borrel aan het begin van mijn stage. We gingen toen met het hele bedrijf naar een Jeudeboules restaurant. Tussen het ‘Jeu de Boules-en’ door krijg je eten geserveerd. Jeu de Boules klinkt misschien als iets dat alleen voor oudjes is, maar het was echt heel leuk om te doen. En ik heb hier ook veel nieuwe dingen geleerd over de collega’s. Je krijgt dan ook meer contact met de collega’s buiten je eigen team. Leuk om elkaar zo beter te leren kennen!

En wat leuk .. je blijft als bijbaan bij Whyellow. Top!

Wat ga je doen? Ik ga verder werken in het team waar ik ook mijn stage heb gedaan, Team Delta.  Hier zal ik onder andere werken aan de WhyAtWork app.   Daarnaast zal ik ook wat kleinere klussen doen. Denk hierbij aan het opzetten van CI/CD (Continuous Integration (CI) en Continuous Delivery (CD), draaien van tests en het deployen van de applicatie met behulp van GitLab Pipelines) of het plakken van QR-codes bij klanten van WhyAtWork.

Hoeveel uur gemiddeld per week? Ik probeer minimaal 1 dag (8 uur) per week aanwezig te zijn. mocht ik meer tijd hebben dan ben ik er natuurlijk vaker.

Waar heb je het meeste zin in? Ik heb veel zin om met de collega’s te werken aan projecten als WhyAtWork en dat andere mensen met de gemaakte software hierdoor geholpen worden. Ook heb ik natuurlijk veel zin in het nieuwe pand. Fijn om alle collega’s weer te zien en weer te genieten van de vrijdagmiddagborrels en al het andere leuks dat Whyellow organiseert.

Wil je verder nog iets kwijt? Nee eigenlijk niet, behalve dat Whyellow gewoon een hartstikke leuk bedrijf is 🙂

Heb jij na het lezen van Jaap’s verhaal nu ook zin in een stage of echte baan bij Whyellow? Bekijk dan onze vacatures en stagemogelijkheden!

Deze blog is geschreven door Sebastiaan Sloos, COO van Whyellow en verantwoordelijk voor HR.

Wil jij meer weten over stage lopen of werken bij Whyellow? Dan moet je bij hem zijn!

Sebastiaan Sloos

Deel deze blog

Altijd op de hoogte zijn van de nieuwste stageopdrachten en interessante vacatures?
Schrijf je in voor onze vacature-update!