Onze werkwijze

Werkwijze

Onze aanpak: Scrum met een plan

Het realiseren van ambities en ideeën staat bij ons voorop. Wij kruipen in de huid van een uitdaging. Onze aanpak is gericht op samenwerking en kenmerkt zich door heldere communicatie. Op deze manier verloopt onze aanpak efficiënt en transparant. Wij werken kort cyclisch en houden het doel in het oog. Door gebruik te maken van een multidisciplinaire aanpak met snelle terugkoppeling van resultaten weten we tijdig of we op het goede pad zitten.

In ons vakgebied noemen we deze vorm van projectmatig werken, scrum. Scrummen in software ontwikkeling betekent korte lijnen en volgens een vast ritme (sprints) tot meetbare resultaten komen. Snel resultaat, betekent snel valideren en dus snel bijsturen. Heel logisch eigenlijk!

Dit neemt overigens niet weg dat een doel, en dus een plan om daar te komen heilig is voor ons. En de kwaliteit ook, daarom nemen we de tijd voor het grondig testen van de software die we creëren. Hiervoor hanteren we de TMap methodiek.

Technologie is de motor van onze oplossingen, vandaar dat we altijd gebruik maken van de best beschikbare proven technologie. Als gebruiker van onze oplossingen moet de technologie je altijd probleemloos ondersteunen via het medium van jouw keuze. Wij ontwikkelen robuuste en intelligentie oplossingen in de cloud met hypermoderne UI’s zowel mobiel als web,  meestal real-time geïntegreerd met bestaande (legacy) systemen.

Heel belangrijk voor onze technologie keuze is dat het ons ondersteunt bij het verlagen van de risico’s bij ontwikkeltrajecten. Softwareontwikkeling gaat nu eenmaal nooit zonder problemen, dat is iets dat we de laatste 15 jaar wel hebben geleerd.

Bij Whyellow gebruiken we de laatste technieken, echter wel met een proven track record en een redelijke levensverwachting zodat onze klanten er op kunnen rekenen dat ze klaar zijn voor de toekomst. En we houden er niet van steeds hetzelfde te doen en maken dus gebruik van een componenten-framework waarmee we best practices delen en sneller nieuwe oplossingen kunnen realiseren.

Een aantal steekwoorden voor de technische lezer; Microsoft .net core/C#, Angular, MongoDB, native mobile (swift/java) en NativeScript/Xamarin op basis van een state of the art ontwikkelstraat (continuous integration, automated testing, source management).