nieuws.

Werken vanuit Aruba!

 

In het begin van 2020 zag iedereen hoe thuiswerken de nieuwe norm werd. Zoals veel anderen, werkte ook ik de eerste maanden veel, en even later alleen maar, vanuit huis. Ik merkte al snel dat ik me thuis minstens net zo goed kon concentreren als op kantoor. Maar goed, ik heb dan ook geen kleine kinderen die regelmatig komen storen. Wel moest ik andere manieren vinden om contact met mijn collega’s te houden. Vooral de sfeer en de gezelligheid met collega’s op kantoor begon ik echt te missen, en dan vooral de vrijdagmiddagborrels.

Hoe het idee is ontstaan.

Na een aantal maanden thuis gewerkt te hebben, kwam bij het idee op om mijn geplande vakantie naar Aruba (daar liggen mijn roots) te combineren met het op afstand werken. Ik kan dan langer bij mijn familie zijn, die ik al anderhalf jaar niet gezien had, en ze hebben daar nagenoeg geen last van Corona. Bovendien is Aruba een tropisch eiland, heeft het een gemiddelde temperatuur van 28 graden Celsius met een heerlijk verkoelend briesje. Het is hier (want inmiddels zit ik er nog steeds) dus het hele jaar zomerweer! Verder is Aruba uiteraard bekend om de prachtige witte stranden, heldere blauwe zee en warmhartige mensen. Vandaar dat Aruba ook ‘One Happy Island’ wordt genoemd. Een aanrader dus.

Ik bedoel, wie zou nou niet graag op het strand willen chillen na een lange dag werken? Ik ga nagenoeg elke dag in de week, na het werk, naar het strand. Ik lig lekker op mijn strandstoel of hangmat onder een palapa met mijn zonnebril op en geniet van de mooie omgeving en het rustgevende geluid van de golven. Een pina colada mag er ook bij! Af en toe een duik in de zee om af te koelen en aan aan het einde van de dag genieten van de zonsondergang. En dat zo’n beetje elke dag, ik heb alweer zin in morgen!

Wat doe ik in de weekenden?

In het weekend ga ik erop uit om volop te genieten van het eiland. Er zijn genoeg buitenactiviteiten op Aruba, onder andere watersporten, paardrijden, spa & wellness, parachutespringen, en veel meer. Ook is het mogelijk om in de natuurgebieden te gaan wandelen, mountainbiken of buggy rijden. Verder heeft Aruba veel attracties en bezienswaardigheden zoals duinen, grotten, rotsformaties en ook het beroemde natuurlijke zwembad, de ‘Natural Pool’. Je kunt je dus voorstellen dat één week niet genoeg is om van dit alles te genieten! Je hebt ook de kans om buiten te sporten, wat gratis is.

Beetje reclame voor ‘mijn’ eiland mag wel toch?

Na het sporten krijg ik altijd honger en dus wil ik dan iets lekkers eten. Gelukkig zijn er verschillende eetgelegenheden met veel internationale gerechten. Genoeg keuze dus! Mijn favoriete eetgelegenheden voor het avondeten zijn de ’trucks’. Een ’truck’ is een kleine keuken op wielen waarin ze het eten voorbereiden en koken. Je vindt deze afhaalrestaurants overal op Aruba, en vooral ’s avonds! Elke ’truck’ heeft z’n eigen kookstijl dus je hebt keuze genoeg! Als je heimwee hebt en je wilt zelf koken, kun je ook altijd bij de Jumbo en de AH terecht, want die hebben wij ook ‘gewoon’.

Maar naast al die onvergetelijke momenten en avonturen wordt er ook gewerkt natuurlijk. Aruba zit wel in een andere tijdzone dan Nederland. Er is namelijk een tijdsverschil van 5 uur. D.w.z. Aruba loopt 5 uur achter op Nederland. Dat maakt het iets ingewikkelder waardoor ik heb besloten om de Nederlandse tijd aan te houden. Dit betekent dat ik 4 uur ’s nachts begin met werken en de dag, zoals altijd, start met de daily stand up met mijn teamgenoten in Nederland. Ik zag er eerst wel tegenop om zo vroeg op te staan, maar het valt me eigenlijk wel mee. Niemand merkt verder dat ik zo ver weg zit en thuiswerken doet iedereen binnen het team, dat is immers het nieuwe normaal. 

Ik verblijf bij mijn ouders waar ik ook een goede internetverbinding heb, zodat ik elke dag zorgeloos kan werken, videobellen en vergaderingen online volgen. Omdat echt alles in de Cloud staat, is werken vanuit afstand heel makkelijk bij Whyellow. Een ander voordeel is dat ik al vroeg in de middag (lokale tijd) klaar ben met werken waardoor ik na het werk nog heel veel aan mijn dag heb. Het enige nadeel is dat ik wel relatief vroeg naar bed moet om mijn routine vol te houden. Rond 8 uur ’s avonds lig ik al in bed. Dat was de eerste dagen even wennen, maar ook dat went en is het inmiddels routine geworden.

 

Ik zal natuurlijk niet voor altijd op Aruba blijven, ik kom zeker terug.

Maar tot nu toe vermaak ik me prima. Ik vind het heel tof dat Whyellow mij de mogelijkheid geeft om, vanuit Aruba, op afstand te kunnen werken. 

Ten slotte, familie, plezier, passie voor mijn werk, vergezeld van een paradijs van zon en strand; het is een ervaring die meer dan waard is om te delen. Vandaar ook deze blog. Dit is een ervaring die ik nooit zal vergeten! Aruba is een ideale bestemming voor vakantie en dus ook om op afstand te werken.

Lijkt werken bij Whyellow jou ook wel wat na het lezen van Rudolph zijn verhaal? Kijk voor onze huidige vacatures eens op onze pagina werken bij Whyellow.
 

Deel deze blog

Nieuwsgierig naar wat wij, heel veilig, voor jouw data-intensieve organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Neem contact op

 

Gerelateerde blogs

  • Whyellow Best Workplace 2022
2022-04-06T13:32:00+02:00
Ga naar de bovenkant