Cultuur.

Life@Whyellow: Michiel Peeters

In deze nieuwe serie laten we collega’s van Whyellow die al een tijdje in dienst zijn aan het woord. Hoe ervaren ze Whyellow? Bevalt het ze nog steeds? Hebben ze leuke uitdagingen? Dat gaan we vandaag te horen krijgen van Michiel Peeters, een Whyellow puzzelaar die in maart 2021 begon als software engineer bij team Charlie.


Het management legt het vertrouwen bij de medewerkers, waardoor je binnen Whyellow ziet dat de medewerkers er alles aan doen om kennis up-to-date te houden, kleine evenementen te organiseren, etc. Ook dit heb ik in mijn carrière nog niet eerder zo meegemaakt.”

Allereerst, voor de mensen die jou niet kennen, wie ben je?

Ik ben Michiel Peeters, 34 jaar oud, getrouwd en woon in Beek (Limburg). Ik heb een dochtertje van 2 jaar en 4 maanden oud. Ik werk sinds 2010 in de software ontwikkeling, voor die tijd heb ik een opleiding tot systeembeheerder gedaan. Mijn passie lag al vrij snel bij computers en ik ben er eigenlijk ook nooit meer vanaf gekomen.

Je bent in maart dit jaar bij Whyellow begonnen, was het spannend?

Jazeker! Een nieuw avontuur en het is toch wel een moeilijke beslissing. Zeker wanneer je ergens vast in dienst bent … om dan weer van voor af aan te gaan beginnen. Gelukkig kwam ik er tijdens het sollicitatiegesprek met Sebastiaan, Joël en Pieter al snel achter dat Whyellow een goede werkgever is om mijn kennisverder uit te breiden. Ik was echt op zoek naar een werkgever waar de medewerker voorop staat en waar teambelang hoog in het vaandel staat.

Teambelang, daar zeg je zoiets, je bent bij team Charlie begonnen, hoe heb je dat ervaren?

In het begin was het wel moeilijk om met het team mee te komen, omdat ze vol met een complexe puzzel bezig waren. Dus ik moest snel de nieuwe technieken die ze gebruiken eigen maken. Nadat ik deze kennis had opgedaan, mocht ik ook mee gaan draaien in de sprints en kreeg ik vanzelf steeds meer taken naar me toe geschoven. Hoe meer ik met deze professionals bezig was, hoe meer ik merkte dat ze supergoed op elkaar zijn ingespeeld. In mijn optiek echt uniek. Ik heb 1x bij een andere werkgever dit teamverband meegemaakt en dat is ook precies wat ik zocht. Bij team Charlie is het echt “work hard, play hard”.

Waar ben je op dit moment mee bezig?

Ik ben eigenlijk met verschillende zaken bezig. Op dit moment ben ik een vliegende keep voor team Charlie geworden, omdat ik in verband met een andere opdracht niet meer volledig met het team kan meedraaien. Voor mijn eigen ontwikkeling heb ik ook verantwoordelijkheden gekregen om meer met DevOps te doen. Ik ben de ‘circle-master’ van de circle DevOps. Wat circles eigenlijk zijn? Dat kun je in deze blog: ‘Kennisdeling binnen Whyellow: zo doen wij dat‘ teruglezen. De kennis die ik hier opdoe, kan ik in de praktijk brengen met de opdracht die ik hoger in het land uitvoer. Ik zit in ieder geval niet stil :-).

Je komt uit Beek (Limburg), dat is even niet naast de deur. Hoe bevalt het reizen voor je?

Tot nu toe prima. Doordat ik op het moment hoger in het land werk, rijd ik nu met de bedrijfsauto. Lekker rijden, radio aan en genieten van het ritje naar het werk. Als deze periode voorbij is, zal ik weer met de trein naar Eindhoven reizen. Ook dit is lekker ontspannen en dan hoef ik nergens over na te denken. Alleen wel natuurlijk dat ik op tijd moet uitstappen zodat ik het station/de overstap niet mis 😉 … 

Whyellow heeft de titel “Best workplace (2021)”, ervaar je dit ook zo?

Absoluut! Je merkt bij Whyellow dat medewerkers echt voorop staan en dat alles besproken kan worden. Ieders mening wordt gerespecteerd en er wordt alles aan gedaan om het maximale uit de medewerkers hun passie, kennis en kunnen te halen. Het management legt het vertrouwen bij de medewerkers, waardoor je binnen Whyellow ziet dat de medewerkers er alles aan doen om kennis up-to-date te houden, kleine evenementen te organiseren, etc. Ook dit heb ik in mijn carrière nog niet eerder zo meegemaakt.

Nu komt de grote hamvraag … zou je Whyellow ook bij mede-ontwikkelaars aanbevelen?

Haha, die zag ik wel aankomen. Ik kan hier volmondig ‘JA’ op antwoorden. Iedereen binnen Whyellow draagt er zorg voor dat nieuwe medewerkers zich welkom voelen en dat iedereen zich gerespecteerd voelt. We willen als team de klanten succesvol voorzien in hun digitalisering behoeftes. Whyellow is één bom gezelligheid en je leert ontzettend veel van de collega’s en de passie voor software development.

—-
Meer over Michiel: Een nieuwe collega: Michiel Peeters en Michiel Peeters | LinkedIn

Deel deze blog

Weten of Whyellow ook voor jou een geschikte werkgever is? We maken graag kennis met je.

Maak afspraak