cultuur.

Werken bij Whyellow: Een kijkje in de cocktailkeuken

We werken elke dag heel hard aan mooie oplossingen voor onze klanten. En dat doen we met een geweldig team. “Work hard, play hard” geldt ook zeker bij Whyellow.  Daarom sluiten we o.a. elke week af met een drankje, organiseren we regelmatig game-nights, gaan we ieder jaar op wintersport, wordt er met collega’s gemountainbiket en gaan de echte sportievelingen zelfs samen op meerdaagse hike-trip in de Oostenrijkse bergen.  Naast “fill your brain”-sessies waar kennis wordt gedeeld, hebben we het ook wel eens over “kill your brain”.  Wat dat is lees je in dit verslag van weer een epische avond met de collega’s.

Whyellow cocktail night

Elke vrijdag borrelen

Eigenlijk elke vrijdag wel praten we bij Whyellow nog wat na onder het genot van een biertje. Tenminste, op één collega na dan. Die zit dan als enige aan de Licor 43. Ook prima!

Eens in de 2 maanden wijken we van de “standaard”-borrelplannen af en hebben we de ”Super Friday”. Iets grootser aangepakt: extern en vaak tot de kleine uurtjes de stad in. Deze wordt ook wel de “kill your brain”-meeting genoemd. Dat zegt eigenlijk wel genoeg. “Fill your brain” hebben we overigens ook… leuke inhoudelijke sessies over bijvoorbeeld de MongoDB Europe in Londen waar 2 collega’s onlangs zijn geweest. Ook over dit avontuur is geblogd.

Super Friday: Cocktailnight

Om dus niet in de standaard flow te blijven, proberen we af en toe wat nieuwe ideeën uit. Een van onze stagiaires, Martijn, is momenteel met ons informatiebeveiligingsbeleid bezig. In een eerder leven heeft hij in een cocktailbar gewerkt. En tja, dat is gevaarlijke kennis om te delen. Voordat Martijn er erg in had, was hij gestrikt voor de eerste cocktailnight bij Whyellow. Geheel georganiseerd en verzorgd door Martijn uiteraard.

Voorpret met gezonde boodschappen

Na de nodige voorpret, eigenlijk al een beetje het gevoel van kerstinkopen doen: drank halen bij de “Gall en Gall” en de benodigde ingrediënten bij de AH XL, was het eindelijk zover. Je zou bijna denken dat het een gezonde avond werd met een boodschappenwagentje vol kruiden, fruit en groente.

NEGEN cocktails op het menu

Op het menu stonden er in totaal 9 fantastische cocktails. Van de “Espresso Martini 43” (3 keer keer raden wie die het meeste heeft genuttigd) tot de “Dark ‘n Stormy” (nou, en dat werd het…). Van zuur tot zoet, van wodka tot rum. Allemaal superlekker natuurlijk en dus grote drukte voor de provisorisch gebouwde bar. Ik denk niet dat Martijn pauze heeft kunnen nemen. Alsnog sorry daarvoor, Martijn….het werd toch wel keihard werken.

Toch nog even naar de stad

Al luidkeels afrondend op het gehele oeuvre van André Hazes Junior zijn we toch maar, en tegen beter weten in, de stad ingegaan. De gezellige avond werd vervolgd in het centrum van Eindhoven. Via de Markt naar de Irish pub. Gegarandeerde gezelligheid onder het genot van een tijdelijk ingevlogen live bandje. Tegen 12 uur gingen de meesten alweer met de laatste trein, vooral ook veilig, weer naar huis. We kijken terug op een zeer geslaagde avond, en die cocktails…. die smaken naar meer.

En dat tikt aan….

Tja, en de hele avond gratis cocktails tikt toch wel aan. We blijven een bedrijf met Nederlandse roots zullen we maar zeggen. Gelukkig werd Martijn in de loop van de avond afgelost en waagden ook anderen het om het cocktail-vakmanschap onder de knie te krijgen. Dat valt nog niet mee overigens, de eersten van Martijn waren toch het lekkerst. Heel voorspelbaar werd qua muziek de gang van Lounge via Dance naar het Levenslied gevonden.

Deel deze blog

Word je enthousiast van de verhalen van onze Whyellow collega’s? Misschien pas je ook wel in ons team!

Bekijk vacatures

Gerelateerde blogs

  • Blog Luuk
  • Jaap van stagiair naar bijbaan
2022-04-06T13:43:20+02:00
Ga naar de bovenkant