Een future proof Franchise Platform voor Communiq

Communiq

Communiq is dé go-to marketingpartner voor franchiseorganisaties om corporate en lokale belangen op één lijn te krijgen en maximale impact te creëren bij de eindklant. Met een focus op franchisemarketing weten zij exact wat er speelt bij franchiseformules. Communiq is bekend met de dynamiek en vergaart dagelijks unieke marktinzichten waarmee hun partners hun strategie optimaliseren.

De motor achter de dienstverlening van Communiq is het krachtige Franchise Platform: ontwikkeld met 20 jaar franchisemarketing inzichten. Zo blijven zij vooroplopen en échte waarde toevoegen waarmee ze voor klanten het verschil blijven maken.

De uitdaging voor Communiq – een future proof Franchise Platform

Communiq kwam begin 2020 bij Whyellow met de vraag: wij willen een stabiel en toekomstbestendig multitenant/multilingual Franchise Platform. De achterliggende situatie was dat er al een aantal keer geprobeerd was met buitenlandse partijen i.c.m. het eigen development team van Communiq het platform neer te zetten zonder het gewenste resultaat.

Diensten

Software ontwikkeling

Markt

Dienstverlening

In gebruik sinds

2020

Technologieën

React.js, C#, Hasura

Opstarten en stroomlijnen van de samenwerking tussen Communiq en Whyellow

“Whyellow heeft ons in de verkenningsfase naar een software development partij echt aan de hand genomen zodat we samen de juiste keuzes konden maken wat betreft de technology stack (React, C# en Hasura) evenals bij het aanscherpen van de requirements”, aldus Niels Beernink die als Directeur Marketing & Business Development de ontwikkeling van het platform onder zijn hoede heeft namens Communiq.

Sebastiaan Sloos COO bij Whyellow legt uit, als wij een dergelijke vraag krijgen vanuit een klant proberen we altijd eerst te leren van de voorgaande projecten en goed door te vragen naar de werkwijze. Niet om een schuldige aan te wijze, maar om te leren en er beiden beter van te worden. Voor ons is het erg belangrijk om bij aanvang van de samenwerking goed te begrijpen wie we tegenover ons hebben, wat de ambities zijn en goed uit te spreken wat we van elkaar kunnen en mogen verwachten.

“De Scrum werkwijze van Whyellow met o.a. het opstellen van Epics en User Stories biedt naast flexibiliteit veel structuur zodat we goed helder hebben wat het eindresultaat moet zijn. Naar deze manier van samenwerken waren we op zoek” Niels Beernink, Communiq

Sebastiaan: We hebben in dit proces samen bepaald hoe Epics en User Stories geformuleerd moeten worden en hebben werkafspraken gemaakt qua communicatie en vastlegging. Dit zodat de afstemming optimaal is tussen ons en Communiq. Heb overigens niet de illusie dat er dan niets verkeerd gaat. Development blijft ingewikkeld en requirements zijn vaak niet tot in de uiterste details uitgewerkt. Continue constructieve communicatie blijft daarom belangrijk en gelukkig zijn beide partijen zich hiervan bewust.

Het resultaat

Een Franchise Platform waarmee Communiq de markt kan veroveren!

Na 2 maanden intensieve samenwerking is het Franchise Platform | fase 1 opgeleverd. Het platform is zeer schaalbaar, multilingual, multitenant, voorzien van een vooruitstrevende UX en is API-first opgezet. Het platform is opgeleverd met uitgebreid rollen- en rechtenbeheer, social media integratie met Facebook en Google, locatiebeheer en tenant specifiek instelbare branding.

“Erg gaaf om te zien hoe snel we met Whyellow zo’n mooi platform hebben neergezet met een future proof werkwijze met Docker Containers en een stabiele tech stack (React, C# en Hasura). Dit belooft veel goeds voor onze ambities richting de toekomst!

Niels Beernink | Communiq

Unieke uitdaging zoekt betrouwbare IT-partner?
Zet de eerste stap en neem contact met ons op.

Neem contact op