case.

Digitale administratie in de varkensstal met de zeugen-app van Agrovision

AgroVision levert ICT-oplossingen voor de agribusiness in binnen- en buitenland. Agrovision helpt boeren bij het organiseren van hun dagelijkse werkzaamheden op het gebied van management en boekhouding. Dit doen zij onder andere met programma’s die agrarische ondernemers helpen hun werk te automatiseren en/of te vereenvoudigen.

Diensten

Digital strategy, UX design, Software development, Mobile development

Markt

Agrarische sector

In gebruik sinds

2018

Technologieën

.NET Core, Xamarind

De uitdaging

Veel varkenshouders doen tijdens de werkzaamheden in de stal hun registratie nog op papier. Pas later, achter de pc, worden de gegevens in het zeugenprogramma ingevoerd. Dat is dubbel werk, met twee keer kans op fouten. AgroVision vroeg ons een mobiele app te ontwikkelen waarmee eenvoudig alle registraties op een smartphone gedaan kunnen worden en de boer direct alle gegevens van de  zeugen bij de hand heeft. Extra uitdaging bij het ontwerp was dat het geschikt moest zijn voor gebruik met ‘werkhanden’: ook met vieze vingers of handschoenen aan moet de app gebruikt kunnen worden.

De oplossing

Samen met Agrovision heeft Whyellow de mobiele applicatie PigVision Mobile ontwikkeld. Deze app ondersteunt varkensboeren bij de registratie van al hun dagelijkse handelingen en te verrichten taken in de stal. Met de app kunnen zij onder andere met een barcode-scanner de handelingen of te verrichten taken per varken registreren en/of inzien. De gegevens komen automatisch, zonder fouten en zonder dubbel werk in het zeugenprogramma. De gegevens worden via een beveiligde verbinding gesynchroniseerd, ongeacht waar de boer deze invoert (in de app of in het zeugenprogramma). De app is on- en offline en op meerdere devices tegelijk te gebruiken. Alleen voor het synchroniseren is er een stabiele verbinding via wifi of het netwerk nodig.  Dat betekent tijdswinst, betrouwbare informatie en eenvoudig inzicht!

Het resultaat

200+ gebruikers in Nederlands & België in 3 maanden tijd.

24/7 management- informatie beschikbaar.

Efficiënt en minder foutgevoelig. Geen papier meer nodig.

Toekomstperspectief: verbeteringen in kernproces.

Gerelateerde cases

Peer-to-peer fundingplatform voor Bestevaer Capital Funding2024-07-02T09:06:37+02:00
Fundingplatform
VeeOnline: Van een legacy applicatie naar real-time platform2024-03-18T16:17:34+02:00
VeeOnline
Whyellow automatiseert de puzzel van kindplanning voor Partou2024-06-11T14:31:56+02:00

Unieke uitdaging zoekt betrouwbare IT-partner?
Zet de eerste stap en neem contact met ons op.

Neem contact op