De Zonnebloem

Het realtime planningssysteem stelt de Zonnebloem in staat om de wensen en mogelijkheden van 15.000 gasten met een lichamelijke beperking en evenzoveel vrijwilligers op elkaar af te stemmen. Zo wordt de organisatie optimaal ondersteund bij haar kerntaak: mensen een onvergetelijke tijd bezorgen.

 

Uitdaging

Nationaal Bureau de Zonnebloem verzorgt voor 10.000 gasten ieder jaar een vakantie in Europa en daarnaast voor nog eens 5.000 gasten een leuk uitje, vaak in samenwerking met het bedrijfsleven. Om dit allemaal in goede banen te leiden zijn ongeveer evenveel vrijwilligers bij deze activiteiten betrokken. Veel van deze vrijwilligers hebben ervaring in de zorg en kunnen medische ondersteuning bieden aan de gasten.

Het samenstellen van de vakantie is een complexe puzzel. Alle gasten hebben een voorkeur, wensen en een specifieke zorgbehoefte. Het is aan De Zonnebloem om daar een optimaal team van vrijwilligers bij te vinden én ook nog rekening te houden met de (on)mogelijkheden van de accommodatie of het transport. Dit is een enorme uitdaging, ook omdat alles voortdurend kan wijzigen.

Oplossing

Whyellow heeft voor De Zonnebloem een hypermodern planningssysteem ingericht. Dit systeem bewaakt en optimaliseert de planning 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Alle aanvragen en wijzigingen worden gesignaleerd, de impact wordt direct bepaald en de beste oplossing wordt voorgesteld. De planners blijven in de lead maar worden optimaal ondersteund in het nemen van een beslissing.

Het systeem is gebaseerd op Whyellow’s planningsplatform en gebouwd op standaard Microsoft.net technologie in de Azure-cloud. Robuust, schaalbaar en zonder omkijken naar infrastructuur. Het project is in 6 maanden volbracht en de uitdaging was vooral het in kaart brengen van alle relevante bedrijfsprocessen en bijbehorende planning- en beleidsregels.

 

Resultaat

  • 95% van de aanmeldingen gaan digitaal
  • Automatisering van de gehele planning
  • Van 18 naar 6 medewerkers op de planningsafdeling
  • Tijdsbesparing: 13 minuten per formulier