blog.

Welke strategische technologie trends mag je als organisatie niet missen in 2019? En welke kan je negeren?

Je kunt geen (digitale) krant openslaan, door je tijdlijn op LinkedIn scrollen of radio luisteren of het gaat over ‘digital transformation’ en Artificial Intelligence (AI).  De strekking: organisaties moeten nu vernieuwen willen ze op lange termijn nog mee kunnen komen. Nieuwe technologieën als Big data en Internet of Things zijn ‘here to stay’ en alle organisaties van naam zetten vol in op AI om de transformatie in hun sector in gang te zetten.

Jouw organisatie is ook continue in beweging, je wilt je klanten nu en in de toekomst beter bedienen en/of je medewerkers je klanten beter laten bedienen. Je hebt misschien al wel heel goed voor ogen hoe je dat zou willen en weet dat je daarvoor technologie nodig hebt, maar welke technologie? Welke trends zijn houdbaar en hebben al succesvolle toepassingen? En welke trends zijn eigenlijk vooral interessant voor mensen die er lezingen over geven, maar hebben in de praktijk nog veel te bewijzen? Welke strategische keuzes moet jij maken voor jouw organisatie?  

Focus op strategische technologie trends blog Whyellow

Praktische toepasbaarheid van trends

Wij (Whyellow) kijken in deze blogserie naar een aantal door gerenommeerde onderzoeksbureaus als Gartner en Forrester strategische technologische trends. Vanuit het oogpunt over werkelijke toepasbaarheid hiervan bij doodnormale organisaties die willen innoveren, maar ook nog hun dagelijkse business te runnen hebben. Die dus niet per sé innoveren om het innoveren. Die zoeken naar manieren om nieuwe technologie in te zetten om hun bestaande en toekomstige klanten beter te bedienen. En die daarbij de juiste strategische keuze willen maken. 

“De toekomst zal worden gekenmerkt door slimme apparaten die overal in toenemende mate inzichtelijke digitale diensten leveren“, aldus David Cearley, vicepresident van Gartner en Fellow, op het Gartner Symposium 2018 / ITxpo in Orlando, Florida. “We noemen dit het intelligente (1) digitale (2) netwerk (3).”

  1. Intelligent: hoe AI zich in vrijwel elke bestaande technologie bevindt en geheel nieuwe categorieën maakt.
  2. Digitaal: een mix van digitale en fysieke werelden om een ‘meeslepende’ (‘immersive’) wereld te creëren.
  3. Mesh (netwerk): gebruik maken van verbindingen tussen groeiende groepen mensen, bedrijven, apparaten, content en diensten.

Blogserie: een aantal technologie trends uitgelicht

We zullen in deze blogserie niet lukraak elke trend onafhankelijk behandelen, maar een aantal combineren en o.a. inzoomen op de praktische toepasbaarheid en succesverhalen (of juist niet). En je daarmee helpen in het maken van de voor jouw organisatie beste strategische keuze op het gebied van nieuwe technologie. We onthypen waar nodig de hype, zullen duidelijkheid brengen in de brij van buzzwords, met als doel te voorkomen dat jij investeert in luchtkastelen.

De komende weken gaan we in op o.a.:

Event Strategische Technologie Trends van 2019.

Helaas, dit evenement is al voorbij. Weten hoe het was? Bekijk dan deze blogs over de sfeer en de inhoud.

Deze blog is geschreven door Michiel Lampe, CEO bij Whyellow.

CEO bij Whyellow

Deel deze blog

Weten of Whyellow ook voor jou een geschikte werkgever is? We maken graag kennis met je.

Maak afspraak

Gerelateerde blogs

  • UX design Whyellow blog
  • Detachering versus Team as a Service
  • Team as a Service -Oplossing tekort aan IT_ers?
2022-04-06T13:45:07+02:00
Ga naar de bovenkant