blog.

Kennisdeling binnen Whyellow: zo doen wij dat

We gaan lekker bij Best Workplace Whyellow. Gestaag groeien we en we hebben het afgelopen jaar weer een aantal goede nieuwe mensen welkom mogen heten! Dat betekent voor ons niet alleen extra mankracht om goed werk te kunnen leveren, maar ook mensen met nieuwe kennis én meer mensen om onze kennis mee te delen. Tijd dus om eens stil te staan bij hoe wij ervoor zorgen dat we onze kennis met elkaar delen, en – niet onbelangrijk – hoe we onze kennis op peil houden.

Een buddy voor elke nieuwe medewerker

Voor nieuwe medewerkers werken we bij Whyellow met een buddy-systeem. We koppelen de nieuwe medewerker aan één van onze doorgewinterde, diehard Whyellowers. Enerzijds om altijd iemand paraat te hebben voor vragen, anderzijds om op een fijne manier veel over Whyellow en ons werk te leren. Met name junioren krijgen we op deze manier snel op stoom.

Kennisdeling via Circles

Je hebt mogelijk al eens van het Spotify-model’ gehoord… of niet. Hoe dan ook, om kennis tussen teams te kunnen delen heeft Spotify mensen uit verschillende teams samengevoegd in verschillende vormen. Naar dit voorbeeld en passend binnen de visie van Whyellow introduceerden wij zogenoemde Circles.

Het principe van een Circle is eenvoudig. Een Circle bestaat uit mensen uit verschillende teams die samen dezelfde specialisatie, interesse en/of kennis delen over een bepaald onderwerp. Het doel van de Circle is deze kennis te delen en te zorgen voor verspreiding binnen Whyellow. Daarnaast houdt de Circle zich bezig met het bijhouden van deze kennis en is aanspreekpunt op dit gebied voor de rest van de collega’s.

Bovendien zorgen de Circles voor een deel van onze mooie blogs. Houd ze dus in de gaten!

Fill Your Brain Borrel

Een andere manier waarop we – onder andere georganiseerd vanuit de Circles – kennis delen binnen Whyellow zijn onze Fill Your Brain Borrels (FYBB’s). De gemiddelde borrel is niet heel bevorderlijk voor het niveau van ons denken, maar een avond in een stoffige kennissessie belanden, zien wij ook niet zitten. Zodoende hebben we twee dingen waar we goed in zijn, gecombineerd: breinkrakers en borrelen!

Geregeld komen we na het werk bij elkaar voor een FYBB over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals C#, Kubernetes, UX, Flutter en Scrum. Vaak in de vorm van een workshop met een biertje en wat eten erbij, soms in de vorm van een presentatie. Net wat er past bij het onderwerp van de avond.

Deel mee in onze Kennis!

Kennis en kennisdeling zijn uiteindelijk essentieel voor ons als ontwikkelaar van niet-alledaagse oplossingen. We zullen altijd op zoek blijven naar nieuwe, betere manieren om dit voor elkaar te krijgen en we delen ook graag. De Circles zorgen voor blogs en er verschijnen verslagen van georganiseerde FYBB’s. Houd onze website, LinkedIn en Instagram dus in de gaten en schroom ook zeker niet om contact met ons op te nemen om te delen!

Deze blog is geschreven door Joël de Jong, onze software architect en scrum master.

Joël de Jong Developer over ons Whyellow

Deel deze blog

Wil je een keer sparren over een nieuwe digitale oplossing voor jouw vraagstuk? Neem dan vrijblijvend contact op met Bart van den Broek, hij helpt je graag verder. 

Neem contact op